Bolån när du ska låna till bostad

Bolån för dig som ska köpa bostad

Ett bolån är särskilt anpassat för att passa särskilt bra för dig som ska köpa bostad och behöver låna pengar för att finansiera köpet. Bolån, särskilt huslån, är ofta stora vilket gör det viktigt att hålla räntan låg för att månadskostnaden för lånet inte ska skena iväg. För att få ner räntan är hypotekslån en bra lösning när du ska finansiera ett bostadsköp. Hypotekslån fungerar på så sätt att du använder den bostad du ska köpa som säkerhet för lånet. Banken kan då minska sitt risktagande eftersom det finns ett värde i bostaden som kan täcka upp för din skuld. Hypotekslånet är begränsat till 85 % av bostadens värde. Resterande 15 % måste du gå in med själv, eller finansiera med en annan typ av lån.

Banker som erbjuder bolån

Låna upp till 400 000 kr

Bank Norwegian erbjuder bolån med indivuduell ränta 4,99% - 20,24%. Hela ansökningsprocessen kan fullföras på internet.

Räntor på bolån från 2,96%

Ikano Bank erbjuder bolån med räntor från 2,96%. Här får du snabbt lånelöfte oavsett om du ska låna till villa, bostadsrätt eller fritidshus.

Bolån trots betalningsanmärkning

Bluestep erbjuder bolån även om du har dragit på dig betalningsanmärkningar eller saknar fast arbete för tillfället. Få lånelöften till villa, bostadsrätt eller fritidshus.

Låna till ny bostad eller renovering

Freedom Finance förmedlar bolån där du använder villan, fritidshuset eller bostadsrätten som säkerhet.

Låna upp till 150 000 kr utan säkerhet

Bigbank erbjuder lån upp till 150 000 kr vilker lämpar sig bra för många som inte har råd med kontantinsatsen på 15 % av köpeskillingen.

Så sänker du räntan på ditt bolån

Eftersom bolånet oftast är den största utgiften i hushållet påverkas ekonomin när räntan höjs eller sänks. Bankernas räntor påverkas av reporäntan, en ränta som sätts av riksbanken för att reglera svensk ekonomi.

Just nu ligger reporäntan på 1 % och bankernas räntor runt 2.7 - 3.0 %. Som du ser så finns det marginal för att pressa ner räntan och på så sätt minska sina utgifter. Men det är oftast lättare sagt än gjort och ska man lyckas sänka sin boränta så gäller det att komma väl förberedd till banken.

En gammal och beprövad metod är att ta kontakt med andra banker för att se om de erbjuder en lägre boränta. Om det visar sig att de gör det så kan man antingen välja att gå till sin nuvarande bank med det i ryggen och förhandla ner sin ränta, eller helt enkelt byta bank om banken vägrar att sänka räntan.

Andra sätt att sänka sin boränta är att erbjuda banken något tillbaka. Det kan vara att man tar ett nytt lån, börjar pensionsspara i banken eller att man tecknar en ny försäkring.

Det kan också vara så att man betalat tillbaka en del av lånet. Låt säga att man bara har 60 % av skulden kvar och äger 40 % av bostaden. Det ger ju en betydligt lägre risk för banken än om man varit belånad till 85 %.

Ett annat argument är om man förbättrat sin ekonomi sedan man tog lånet. Det kan vara så att man fått nytt jobb och fått högre lön, eller att man har en stabilare och säkrare ekonomi med ett långsiktigt sparande.

Det gäller att sätta sig ner och förbereda sig inför sitt möte med sin bankman så att man känner sig säker på sina argument och är banken helt omöjlig så kanske det helt enkelt är dags att byta till en annan bank?

Så fungerar räntan på bolån

E-post: info@creddit.se
Twitter: @creddit_se
Facebook: Creddit
Wedholm Webb & SEO AB
Munkhagsgatan 126, 587 25 Linköping

»» Läs detta innan du tar kontakt ««
Org. nr: 556866-0426
Momsnr: SE556866042601
Godkänd för F-skatt

Copyright © 2013-2015 Creddit - Alla rättigheter förbehålles