Loanstep

Lånebelopp

1000 – 50000 kr

Betalningsanmärkning OK

Ja

Kreditupplysning UC

Nej

Inkomstkrav (år)

150 000 kr

Utbetalningstid

1 bankdag

Löptid

60 dagar

Åldersgräns

18 år

Ränta

149.73 - 149.73 %

Uppläggningsavgift

450 kr

Avi-avgift

60 kr

Loanstep

Hos Loanstep kan du ansöka om mikrolån från 1 000 kr upp till 5 000 kr och privatlån mellan 15 000 och 50 000 kr. Betalar du tillbaka pengarna inom 14 dagar är lånet helt ränte- och kostnadsfritt. Genom så kallad peer-to-peer-utlåning har du även möjlighet att själv låna ut pengar till andra, som en form av investering.

Ränte- och kostnadsfritt i 14 dagar

Om du tar ett lån hos Loanstep läggs det alltid upp på 30 dagar, oavsett belopp. Betalar du däremot tillbaka lånet inom 14 dagar är det helt ränte- och kostnadsfritt, och det tillkommer heller ingen förmedlingsavgift. Du har även möjlighet att förlänga ditt lån med 30 dagar åt gången, som längst upp till 120 dagar.

Peer-to-peer-utlåning

Loanstep skiljer sig från traditionella långivare eftersom de erbjuder lån genom så kallad peer-to-peer. Det innebär att det belopp du lånar kommer från en privat långivare som har placerat sina pengar hos Loanstep. Med andra ord lånar man pengar från person till person, och Loanstep ingår därför inte i låneavtalet utan hjälper bara till att förmedla lånet.

Om du själv vill låna ut dina pengar till andra har du möjlighet att göra det genom att placera ett valfritt belopp hos Loanstep. När dina pengar lånas ut till någon annan generar det avkastning i form av ränta. Loanstep kan därför vara ett alternativ för dig som vill hitta ett sätt att investera dina pengar.

Grundläggande krav

Loanstep gör alltid en individuell utvärdering när du ansöker om lån. Det innebär att kraven varierar från person till person baserat på inkomst och sociala faktorer. Du kan beviljas lån även om du har betalningsanmärkningar, men det kreditbetyg du får baseras då bland annat på hur många anmärkningar du har och när du fick dem.

Utöver dina individuellt angivna villkor gäller följande krav

  • Du är minst 18 år
  • Bör ha en deklarerad årsinkomst om minst 150 000 kr