Kontokrediter

En kontokredit är ett smidigt sätt att fort få fram pengar och även ett smart sätt att ha en buffert. En kontokredit fungerar på liknande sätt som ett kreditkort, men utan det fysiska kortet. Du gör en ansökan hos ett låneinstitut. Där görs oftast en kreditupplysning och du får svara på frågor om din inkomst, ålder etcetera. När krediten väl är beviljad kan du sedan nå den genom att logga in på långivarens webbplats när som helst på dygnet. Via en banköverföring väljer du själv hur mycket pengar som du ska föra över till ditt vanliga uttagskonto. Det bästa med en kontokredit är att du betalar bara ränta för den summan som du faktiskt använder. I jämförelse med till exempel ett snabblån, där du ska betala tillbaka hela summan direkt, betalar du på en kontokredit bara den summan och ränta på det som du fört över. Här på Creddit listar vi olika låneinstitut som erbjuder kontokredit så du kan jämföra vilken som har de bästa villkoren som passar för just dig.

Långivare

Klicka på logo för recension

 LånebeloppLöptidRäntaAvgifterUtbetalning
Ferratum Logo Mer info

Villkor hos Ferratum

Åldersgräns: 21 år

Betalningsamnärkning OK: Ja

Kreditupplysning UC: Nej

Inkomstkrav: Taxerad inkomst
Årsinkomst brutto

Min: 500 kr
Max: 20000 kr
1 - 12 månader9.45 - 195.52 %Uppläggning: 0 kr
Avisering: 0 kr
Max 24 timmarANSÖK
FlexLimit Logo Mer info

Villkor hos FlexLimit

Åldersgräns: 20 år

Betalningsamnärkning OK: Nej

Kreditupplysning UC: Nej

Inkomstkrav: Taxerad inkomst
Årsinkomst brutto

Min: 500 kr
Max: 15000 kr
2 - 12 mån135.53 - 210.44 %Uppläggning: 0 kr
Avisering: 0
0-2 bankdagarANSÖK
Risicum Logo Mer info

Villkor hos Risicum

Åldersgräns: 18 år

Betalningsamnärkning OK: Nej

Kreditupplysning UC: Nej

Inkomstkrav: Taxerad inkomst
Årsinkomst brutto

Min: 1000 kr
Max: 15000 kr
30 - 90 dagar297 - 2309.2 %Uppläggning: 0 kr
Avisering: 0 kr
Max 24 timmarANSÖK
Vivus Logo Mer info

Villkor hos Vivus

Åldersgräns: 18 år

Betalningsamnärkning OK: Ja

Kreditupplysning UC: Nej

Inkomstkrav: Individuell bedömning
Årsinkomst brutto

Min: 500 kr
Max: 10000 kr
1 - 30 dagar0 - 502 %Uppläggning: 395 kr
Avisering: 0 kr
1-3 bankdagarANSÖK

Vilka krav gäller för att få en kontokredit?

Du behöver vara minst 18 år och folkbokförd i Sverige. Kravet om att du inte får ha några betalningsanmärkningar gäller för de flesta men det finns några institut som accepterar det så länge du inte har en pågående skuld registrerad hos Kronofogden. Många av de kreditinstitut som vi listar lämnar kontokrediter utan att göra en UC.

Det kan skilja sig en del mellan de olika kreditinstituten och därför ger vi en översikt om vad som gäller för kreditbelopp, betalningsanmärkningar, kreditupplysning, inkomst och utbetalningstid för att du lätt ska kunna se om du kan ansöka om krediten. Du kan även läsa mer info om åldersgräns, löptid, avgifter och räntan. Är det en av dem som verkar intressant så klicka på ansök och gå in på kreditinstitutets sida för att se mer vad som gäller. Kontokredit är ett kortsiktigt lån som är lättare att få beviljat oavsett om du är kreditvärdig eller ej.

När kan en kontokredit vara bra att ha?

När lönen plötsligt tar slut, fortare än beräknat, kan det vara skönt att veta att det finns en räddning – en buffert. Du kan då välja att ta ut en del av krediten för att täcka dina kostnader fram tills nästa lön.

Du kanske ska flytta och behöver köpa en del möbler eller täcka kostnaden för flytten. Då är en kontokredit ett bra val eftersom du kan föra över efterhand som du ser hur mycket som går åt.

Ett annat exempel på när du kan vara i behov av snabba, enkla pengar är om du vill ge dig ut på en sista-minuten-resa. Du kanske inte har pengar för stunden men vill väldigt gärna åka. Med en kontokredit finns lösningen nära. Boka resan, för över den summa som resan kostar och åk på semester. Du behöver kanske också lite fickpengar? Ta ut dem strax innan du reser. Du betalar som sagt bara för den summan du fört över.

Hur fungerar utbetalningen?

När du väl har fått krediten beviljad så kan du enkelt via en banköverföring föra över det belopp som du behöver för stunden till ditt vanliga uttagskonto, det du har hos din vanliga bank. Du betalar sedan endast för det belopp av krediten som du utnyttjat. Någon gång kanske du behöver 1 000 kronor och nästa gång behöver du kanske 5 000 kronor.

Fördelar med kontokredit

  • Kontokrediter, och det gäller även onlinekrediter, har oftast lägre ränta än många snabblån.
  • När du väl har fått krediten kan du om och om igen låna pengar från den beviljade krediten bara du inte överstiger kreditutrymmet. Detta innebär färre kreditupplysningar eftersom du inte behöver ansöka om en massa smålån när det kniper ekonomiskt.
  • Du betalar bara för den kredit som du utnyttjar och kan låta resten vara kvar för eventuellt ta ut mer. Det är något som passar dig som inte vet hur mycket du behöver låna. Du lånar på detta sätt inte mer än du verkligen behöver.
  • Utbetalningstiden för onlinekrediter kan variera men det finns krediter som betalas ut omgående om du använder den bank som kreditgivaren har. Det är alltså ett snabbare utbetalning än till exempel privatlån.
  • Det är ett perfekt sätt att skapa en buffert för oförutsedda händelser, eller för saker som du kanske vill göra men inte har haft råd med, till exempel en utlandsresa. Du lånar inget onödigt eftersom du bara för över det du verkligen behöver och betala då också bara ränta på det du behöver. Hade du tagit ett lån så måste du ju betala ränta även om du bara använt hälften av pengarna.
  • Det är ett flexibelt sätt och skapar friheten att spontant kanske köpa något lite dyrare eftersom du snabbt kan logga in på kreditinstitutets sida och föra över de pengar du behöver.

Kontakta Creddit

Använd detta kontaktformulär för att komma i kontakt med Creddit. Det går även bra att e-posta manuellt till info@creddit.se. Tänk på att Creddit är en jämförelsesajt. Du ansöker inte om lån av oss, utan av de kreditgivare vi listar på webbplatsen. Har du frågor om villkor m.m. ber vi dig kontakta den aktuella långivarens kundtjänst.