Fördelarna med att samla sina smålån hos en långivare

Idag är det mycket enkelt att ansöka om mindre lån när det behöver fyllas på ditt konto. Oavsett vad du ska använda pengarna till kan de ofta vara ett välkommet tillskott i slutet på månaden innan lönen trillar in. Det du kan räkna med när du tar mindre kortsiktiga lån är att du kommer behöva betala en räntekostnad.

En räntekostnad är sällan förmånlig och när lånet är återbetalt kan du räkna med att ha betalt tillbaka ganska mycket mer pengar än du från första början lånade. Genom att baka ihop dina mindre lån till ett stort lån ger det dig möjlighet att få ner räntan ordentligt vilket i slutändan ger dig mer över i plånboken.

Aktörer som erbjuder samlade lån

Det finns idag många olika aktörer på marknaden som erbjuder privatpersoner att samla sina små lån till ett större lån. Moank är en av dessa som erbjuder bra lösningar för dig som är intresserad. Moank riktar sig framförallt till personer som vill samla sina mindre lån, men även för personer som önskar att ta ett nytt lån.

Förmånlig ränta

När du samlar smålån hos flera långivare till en stor långivare är räntan den största och mest märkbara fördelen men det finns fler. När du har flera mindre lån krävs flertalet olika inbetalningar varje månad vilket kan vara krävande och innebära att du har sämre koll på dina utgifter vilket kan resultera i att du tar ännu fler lån.

När du har flertalet fakturor att betala till dina mindre långivare är det inte ovanligt att de, utöver räntekostnaden, även tar ut fakturaavgifter. Om du då har flera långivare som alla tar fakturaavgifter kan du spara mycket pengar enbart på indragna fakturor. En annan fördel med att samla sina lån är att du får bättre kreditbetyg på sikt.

Amortera

Om du väljer att baka ihop dina mindre lån till ett större lån får du som sagt vanligtvis en betydligt lägre ränta som ska betalas varje månad. När du nu slipper höga räntekostnader på dina smålån kan du istället fokusera på att amortera på det större lånet. Genom att amortera kontinuerligt kommer ditt lån att minska varje månad.

Nu kan du tydligt se hur ditt lån minskar månad efter månad och det gör i sin tur att du som låntagare får en bättre självkänsla. Sitter du på flera mindre lån är risken stor att du får en sämre självkänsla då amorteringsdelen ofta är väldigt liten, vilket i sin tur gör att du knappt märker att den totala lånesumman minskar.