Ferratum

Lånebelopp

500 – 20000 kr

Betalningsanmärkning OK

Ja

Kreditupplysning UC

Nej

Inkomstkrav (år)

Taxerad inkomst

Utbetalningstid

Max 24 timmar

Löptid

1 - 12 månader

Åldersgräns

21 år

Ränta

9.45 - 195.52 %

Uppläggningsavgift

0 kr

Avi-avgift

0 kr

Ferratum

Ferratum grundades år 2006 och räknas sedan 2015 som bank enligt Finansinspektionen. Bankkoncernen är finsk och man specialiserar sig på sms-lån och krediter. Ferratum finns i 23 länder i Europa och har i dagsläget över två miljoner aktiva kunder.

Lånen

Ferratum erbjuder sina kunder microlån, sms-lån och kreditlån. Microlånet beviljas upp till 4 000 kronor med en återbetalningstid på 30 dagar. Sms-lånen är på mellan 500 – 20 000 kronor och har en återbetalningstid på 7 dagar och uppåt. Kreditlånen med den flexibla återbetalningen kan beviljas upp till 20 000 kronor och innebär att du sedan kan använda din kredit när helst du önskar och månatligen avbetala 10 % av hela det utnyttjade beloppet. Den effektiva räntan på ett kreditlån är 139 %, vilket får anses som relativt bra.

Det är mycket enkelt att ansöka, man fyller bara i alla nödvändiga uppgifter och identifierar sig, och därefter får man besked direkt på skärmen – och ofta pengar inom någon timme beroende på bank. Ferratum är verksamma under devisen ”Snabba, säkra och konfidentiella lån”.

Grundvillkor

För att bli beviljad lån hos Ferratum måste den sökande:

  • Vara minst 21 år fyllda
  • Ha en deklarerad inkomst
  • Ha max 6 betalningsanmärkningar varav ingen får ha utfärdats de senaste 6 månaderna
  • Inte ha skuldsaldo hos Kronofogden
  • Vara folkbokförd i Sverige
  • Ha ett registrerat mobilnummer
  • Inte ha en pågående utmätning

Fördelar och nackdelar

Fördelen med Ferratum är att det är enkelt att få lån, och de beviljar ansökningen även om du har betalningsanmärkningar eller relativt låg inkomst. Kreditlånet är mycket fördelaktigt och pengarna finns snabbt på kontot. De utbetalar dessutom lån på helger, och deras räntefria 30-dagarserbjudande är oslagbart. Ferratum erbjuder dessutom en proffsig och lättnavigerad hemsida där du som kund även har möjlighet att chatta online med personal från deras kundtjänst.

Nackdelen är kanske kundservicen som lämnar en del att önska. Det händer ofta att kundtjänsten svarar på samma mail flera gånger där man också får olika svar, och man undrar varför de inte har något bättre system för detta.