Ibland stöter man på motgångar i livet, och även om man försöker sitt bästa så kan man hamna i en ekonomisk kris eller skuldfälla. Livet går däremot vidare oavsett din privatekonomi och du kanske har en familj som behöver köpa ett hus för barnen att växa upp i – då kan det vara tufft att ansöka om ett bolån när man samlat på sig betalningsanmärkningar sedan tidigare.

Det finns dock banker som beviljar lån trots betalningsanmärkningar och en av dem är Bluestep. Du kan ansöka om ett bolån hos dem oavsett om du har betalningsanmärkningar, och de erbjuder lån från 150 000 till 5 miljoner kronor.

Bluestep ser till låntagarens framtida betalningsförmåga istället för låntagarens historiska förmåga, och de erbjuder räntor från 4,4 procent med en återbetalningstid på 30 till 40 år.

Fördelar med Bluestep

BluestepNär andra banker säger nej så säger Bluestep ja. Detta är en enorm fördel på lånemarknaden idag, och även de som har haft svårt att betala sina fakturor har möjligheten att vända något negativt till positivt även om alla andra banker inte vill låna ut pengar.

Bluestep erbjuder en möjlighet som många personer inte hade kunnat ta del av innan. Istället för att behöva be släktingar eller vänner för hjälp kan man nu ta sig på fötter på egen hand, och slippa pinsamma samtal med släkt och vänner. När man ansöker om lån via Bluestep behöver man inte heller någon borgenär eller medsökande.

Nackdelar med Bluestep

Eftersom denna bank inriktar sig enbart till kunder med betalningsanmärkningar så är de inte heller lika flexibla som andra banker. De har exempelvis ett övre tak på lånebeloppet, och inte heller andra alternativ gällande återbetalningstider. Man får helt enkelt köpa deras villkor om man lånar pengar trots betalningsanmärkningar.

Räntan hos Bluestep är också relativt hög jämfört med andra banker, och som högst kan räntan ligga på 8,15 procent, vilket är väldigt högt för ett bolån.