Smspengar

Lånebelopp

500 – 20000 kr

Betalningsanmärkning OK

Ja

Kreditupplysning UC

Nej

Inkomstkrav (år)

100 000 kr

Utbetalningstid

Max 24 timmar

Löptid

1 - 5 år

Åldersgräns

18 år

Ränta

301 - 891.5 %

Uppläggningsavgift

0 kr

Avi-avgift

0 kr

Smspengar

Smspengar har erbjudit smslån sedan 2007. Du kan låna 500 till 5 000 kr med en löptid på 30 dagar. Hos Smspengar erbjuds nya kunder ett introduktionspris där de får 80 kr rabatt på lånekostnaden vilket ger upp till 64 % rabatt för nya kunder. Eftersom alla priser har en fast ränteavgift är denna avdragsgill upp till 30 %. Varje år rapporterar de till skatteverket inbetald ränta och om kunden har rätt till avdraget får du som kund tillbaka 30 % av sin räntekostnad i sin skattedeklaration. Hos Smspengar kan man låna med betalningsanmärkningar om man har en inkomst som är över medel, eller tillgångar som täcker upp det negativa en betalningsanmärkning ger vid en kreditprövning.

När utbetalas lånet?

Har du bankkonto hos Handelsbanken, Nordea eller Danske bank och du ansöker under våra öppettider överförs pengarna inom några minuter, förutsatt att din ansökan blir beviljad och det inte föreligger några tillfälliga hinder. Har du ett bankkonto hos någon annan bank överförs pengarna enligt bankernas transaktionsrutiner. Vanligtvis tar det då 2-3 bankdagar för överföringen att nå ditt konto.

Om det ej föreligger något hinder och du får lånet fullständigt beviljat innan kl. 13.00 under en helgfri arbetsdag har du pengarna senast kl. 17.00 samma dag. Om lånet beviljas efter kl. 13.00 är pengarna på ditt konto senast kl. 9.30 nästa helgfria vardag. Ovanstående angivelser gäller efter att du identifierats som ny kund, eller efter att de gjort en kontroll av din ekonomiska betalningsförmåga.

Grundkrav för att beviljas lån

  • Deklarerad inkomst om 50 000 kr det senaste deklarationsåret.
  • Ej något skuldsaldo eller ett aktivt betalningsförläggande hos kronofogden.
  • Svenskt bankkonto
  • Giltig e-postadress
  • Folkbokförd i sverige i minst två år och ej skyddad identitet eller adress