Lånebelopp

10000 – 400000 kr

Betalningsanmärkning OK

Nej

Kreditupplysning UC

Ja

Inkomstkrav (år)

Individuell bedömning

Utbetalningstid

Max 24 timmar

Löptid

1 - 15 år

Åldersgräns

20 år

Ränta

3.85 - 18.15 %

Uppläggningsavgift

Ingen uppgift

Avi-avgift

Ingen uppgift

Webfinance

Webfinance erbjuder lån från 10 000 till 400 000 och du behöver ingen säkerhet. Du ansöker genom att fylla i din ansökan online och får svar samma dag. Du kan få upp till tre låneerbjudanden per ansökan. Webfinance presenterar låneerbjudanden från flera olika banker så att du kan välj det som är bäst för dig. Du är fri att tacka ja eller nej till erbjudanden.

Webfinance strävar efter att vara ett snabbt och enkelt val för den som behöver ett mikrolån. Det gör man genom att lämna svar på låneansökan inom en till fyra timmar. En uttalad ambition att ge snabba besked via de partners man har knutna till denna tjänst. Webfinance erbjuder lånesummor från lägst 10 000 kronor och upp till 400 000. Första steget är att fylla i fyra fält med grundläggande uppgifter om vilken summa som önskas och det antal månader som lånet skall återbetalas på. Dessutom krävs e-post adress och mobiltelefonnummer.

I nästa steg för ansökan vill Webfinance ha uppgifter av mera privat natur. Personnummer, information om anställning, månadsinkomst följs av bostadsförhållande med mera. Slutligen kryssar sökande för att man inte har skulder hos kronofogden. Webfinances sida är enkel, lättförståelig och överskådlig. Man framhåller klart att den sökande inte binder sig på något sätt med detta första steg. Den sökande får helt enkelt information om lånevillkor från en rad olika banker och kan sedan välja det alternativ som passar bäst. Detta och svar på dagen är parollen för denna tjänst.

Grundläggande kriterier för att beviljas lån

  • Du får inte ha några betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden.