Sparlån

Lånebelopp

10000 – 300000 kr

Betalningsanmärkning OK

Nej

Kreditupplysning UC

Ja

Inkomstkrav (år)

Fast inkomst

Utbetalningstid

1-3 bankdagar

Löptid

6 mån - 10 år

Åldersgräns

20 år

Ränta

4.8 - 37.7 %

Uppläggningsavgift

600 kr

Avi-avgift

30 kr

Sparlån

Sparlån Sverige AB är registrerat som ett Betalningsinstitut och grundades år 2014. De har tillstånd från Finansinspektionen att förmedla privatlån, de var också det första företaget att få tillstånd för att förmedla lån mellan konsumenter. Lånen kan alltså lånas ut av företag, institutioner och privatpersoner som lånar ut pengar som en investering.

Sparlån förmedlar privatlån med fast ränta vilket innebär att du lånar av andra personer och slipper betala avgifter till dyra mellanhänder. Avgifterna hos Sparlån är låga och utifrån din kreditbedömning kan du få en bra och fast ränta. Att ansöka om ett lån på deras hemsida är smidigt. Där går du enkelt in och väljer hur mycket du vill låna, minst 10 000 kronor och max 300 000 kronor, sedan väljer du hur lång lånetid du vill ha. Din lånetid kan vara minst 6 månader och 10 år som längst, när du har fyllt i detta kan du direkt se vilken månadskostnad det blir för lånet.

Om du känner dig nöjd med summan, lånetiden och den uträknade månadskostnaden är det bara att klicka dig vidare med ett enkelt tryck och fylla i dina personuppgifter. När du har gjort detta trycker du på ansök och de kommer då att ta en kreditupplysning på dig. Det är din kreditvärdighet som avgör vilken ränta du får på lånet, räntan är minst 4,8 % och 37,77 % som högst.

När du har fått tillbaka avtalet och väljer att godkänna villkoren genom att signera det med digitalt Bank ID tar det bara ett dygn innan du har pengarna på kontot. Processen går mycket snabbt och det är ett smidigt sätt att låna pengar på, hela ansökningsprocessen är dessutom kostnadsfri. För att beviljas lån krävs det att:

  • Steg 1 – Sparlån gör en kreditupplysning och kollar att dina uppgifter stämmer samt bedömer dina möjligheter att betala tillbaka lånet.
  • Steg 2 – Sparlån gör en likviditetsbedömning. Det innebär att de gör en ”kvar-att-leva-på-kalkyl” som visar hur mycket det finns kvar efter att kostnader för hushåll och hem har betalats. Utrymmet som finns kvar måste täcka lånekostnaderna varje månad.
  • Steg 3 – Sparlån gör en helhetsbedömning av nyckeltalen, om låntagaren anses ha förutsättningarna att betala tillbaka inom avtalad tid så beviljas lånet.

Sparlån erbjuder trygghet genom fasta räntor och de ger dig även möjligheten att teckna ett låneskydd om du så vill. Ditt lån kan du sedan ha koll på via deras hemsida och det kommer inte att komma några jobbiga överraskningar med dolda avgifter eller liknande. Sparlåns roll är att koppla samman långivare och låntagare. Långivarna kan själva välja hur stor risk det är beredda att ta och sammanförs sedan med en låntagare som motsvarar förväntningarna. Hur bra ditt lån blir baseras på din kreditvärdighet.