Snabbfinans

Lånebelopp

1000 – 20000 kr

Betalningsanmärkning OK

Nej

Kreditupplysning UC

Nej

Inkomstkrav (år)

150 000 kr

Utbetalningstid

1 timma - 1 bankdag

Löptid

1 - 6 mån

Åldersgräns

20 år

Ränta

309.41 - 1338.5 %

Uppläggningsavgift

0 kr

Avi-avgift

0 kr

Snabbfinans

Snabbfinans ger snabblån från 1 000 kr upp till 20 000 kr med en återbetalningstid på 30 – 180 dagar. För den som lånar första gången kan maxbeloppet bli något lägre. Att ansöka om ett lån är verkligen enkelt. På Snabbfinans hemsida fyller man i personnummer, mobilnummer, önskat lånebelopp och tid.

Enkel identifiering

För att identifiera sig och för att styrka kreditvärdighet använder man enklast tjänsten Instantor. Via Instantor loggar man in på sin vanliga bank, och till Snabbfinans överförs då en säker identifiering. I systemet ingår också vissa kreditdata. Som ett alternativ kan Snabbfinans skicka en kod till mobilen som man använder för verifiering. Snabbfinans använder Bisnode för kreditupplysning. Inom någon timme får man besked om lånet beviljas eller inte. Lånet utbetalas senast nästa dags förmiddag.

Ansvarsfullt lånande

Som en del i ansvarsfull kreditgivning beviljar Snabbfinans inte mer än ett lån i taget. Å andra sidan kan ett tidigare välskött lån öppna upp för högre lånesummor i framtiden. Orsaken till att det tar någon timme att få besked efter ansökan är att Snabbfinans vill göra en bedömning som är så bred som möjligt med underlag från flera källor. Det här är utan tvekan bra för den som söker, så att man inte kommer in i ett ekonomiskt engagemang man egentligen inte klarar av. Snabbfinans skickar månadsvis ut faktura på betalning via e-post.

Lånekostnader

Som exempel på lånekostnader så är kostnaden för ett lån:

  • 3 000 kr i 30 dagar = 545 kr
  • 9 000 kr i 120 dagar = 3470 kr
  • 15 000 kr i 180 dagar = 7970 kr

Snabbfinans har ingen kostnad för uppläggning av lånet, så större delen av kostnaden utgörs av avdragsgill ränta. Räntedelen rapporterar Snabbfinans direkt till skattemyndigheten, så skattelättnaden kommer automatiskt.

Villkor för lån

Som generella krav för lån gäller att:

  • Minst 20 år
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Minst 150 000 i taxerad inkomst
  • Folkbokförd i Sverige under minst tre år
  • Har mobilabonnemang