Säker Finans

Lånebelopp

1000 – 25000 kr

Betalningsanmärkning OK

Nej

Kreditupplysning UC

Nej

Inkomstkrav (år)

Individuell bedömning

Utbetalningstid

1-2 bankdagar

Löptid

30 - 90 dagar

Åldersgräns

20 år

Ränta

222.9 - 969.1 %

Uppläggningsavgift

0 kr

Avi-avgift

0 kr

Säker Finans

Säkerfinans ger snabblån från 1 000 kr upp till 20 000 kr med en återbetalningstid på 30, 60, 90, 120, 150 eller 180 dagar. För den som lånar första gången beviljas i allmänhet inte det högsta beloppet. Ansökan om lån sker synnerligen enkelt på Säkerfinans hemsida, där man fyller i personnummer, mobilnummer, önskat lånebelopp och tid.

Snabb identifierng med Instantor

För Säkerfinans och den sökande är det naturligtvis viktigt att man kan identifiera sig på ett säkert sätt så att ingen kan ta lån i falskt namn. Det enklaste sättet är att använda web-tjänsten Instantor. Via den tjänsten loggar man in på sin vanliga bank, och nu överförs en säker identifiering till Säkerfinans tillsammans med vissa ekonomiska data. Om man inte vill eller kan använda den tjänsten så skickar Säkerfinans ett brev med en kod som man kan använda för verifiering i stället för Instantor.

Snabbt besked om lån

Säkerfinans använder Bisnode för kreditupplysning. Inom någon timme får man besked om lånet beviljas eller inte. Lånet utbetalas senast nästa dags förmiddag.

Säkerfinans är angelägna om att följa regler för god kreditgivning. Som ett led i detta tar Säkerfinans in information från flera källor för att kunna göra en så korrekt bedömning som möjligt om den sökandes förmåga att betala igen lånet. Det här är en stor fördel för den som söker, eftersom man faktiskt får professionell hjälp att bedöma hur stort lån man orkar med. Ingen tjänar på att få ett lån som man inte orkar betala!

Lånekostnader

Som exempel på lånekostnader hos Säkerfinans så är kostnaden för ett lån:

  • 3 000 kr på 30 dagar = 455 kr
  • 9 000 kr på 120 dagar = 2795 kr
  • 15 000 kr på 180 dagar = 6395 kr

Den större delen av kostnaden utgörs förstås av avdragsgill ränta. Räntedelen rapporterar Säkerfinans direkt till skattemyndigheten, så skattelättnaden kommer automatiskt utan att låntagaren behöver göra något.

Lånevillkor

Som generella krav för lån från Säkerfinans gäller:

  • Minst 20 år.
  • Inga betalningsanmärkningar.
  • Minst 150 000 i taxerad inkomst.
  • Folkbokförd i Sverige.
  • Har mobilabonnemang.