MyLoan

Lånebelopp

10000 – 400000 kr

Betalningsanmärkning OK

Nej

Kreditupplysning UC

Ja

Inkomstkrav (år)

120 000 kr

Utbetalningstid

2-10 bankdagar

Löptid

2 - 15 år

Åldersgräns

18 år

Ränta

2.95 - 35.7 %

Uppläggningsavgift

0 - 795 kr

Avi-avgift

0 - 50 kr

MyLoan

MyLoan är en tjänst för dig som vill låna till precis vad som helst: semester, renovering eller för att lösa andra lån och krediter. Det som skiljer MyLoan från att söka lån på egen hand är att bankerna som tjänsten samarbetar med får buda om kunden, och att man därmed kan jämföra olika räntor och villkor. Precis som hos andra lånsajter är det kostnadsfritt att använda sig av MyLoan då provisionen sker mellan förmedlingsföretaget och långivaren.

Idag finns ett stort antal banker och kreditföretag att söka lån hos, och vad som är bra med just den här tjänsten är att man får en tydlig överblick över vilka företag som är anslutna till MyLoan och vilka man därmed kan räkna med att få ett låneerbjudande ifrån. MyLoan är dessutom ett företag i koncernen Insplanet och ett registrerat och godkänt konsumentkreditinstitut varför man ansöker på ett säkert sätt.

Grundkrav för att kunna ansöka om lån hos MyLoan

  • Du måste vara över 18 år
  • Månadsinkomsten måste minst ligga på 10 000 kr
  • Ingen med betalningsanmärkning eller saldo hos Kronofogden kan beviljas lån

Hur ansöker jag?

Ansökningsformulär finns på förstasidan på deras hemsida och du klickar först på den typ av lån som din ansökan gäller. Du fyller därefter i önskat belopp, 10 000 till 500 000 kronor, och återbetalningstid, som kan vara allt från 2 till 15 år.
MyLoan betonar att en kreditupplysning görs så fort du fyller i dina personuppgifter, men att det bara görs en kreditupplysning för alla de banker som kontaktas. Detta är ett bra argument för att använda tjänsten, däremot går det inte att få reda på vad räntan på lånet blir förrän de olika bankerna har lagt sina bud.

Svar direkt

Ett plus är att man sedan loggar in på sidan och får svar direkt från alla låneinstitut vilket gör att man i egen takt kan välja det lån med ränta som passar bäst. Svaren kan komma på en gång men oftast har du fått en komplett översikt redan nästa dag. Vill du ändå ha råd om det bästa alternativet finns alltid MyLoans experter att bolla med via telefon. Viktigt att tänka på är också att man automatiskt blir medlem i Club MyLoan och att man därmed kommer att bli kontaktad av tjänsten för andra erbjudanden. Detta går dock enkelt att avregistrera på genom e-post.