Mitt Bolån

Lånebelopp

–  kr

Betalningsanmärkning OK

Ja

Kreditupplysning UC

Ja

Inkomstkrav (år)

120 000 kr

Utbetalningstid

Varierande

Löptid

30 - 50 år

Åldersgräns

18 år

Ränta

1.14 - 1.49 %

Uppläggningsavgift

0 kr

Avi-avgift

0 kr

Mitt Bolån

MittBolån är, precis som det låter, specialiserat på bolån och är en kostnadsfri tjänst eftersom man tar provision av banken vid lån och inte av kunden själv. Det märks att sajten har en stor medieaktör som Schibsted bakom sig då man kan fokusera på just denna typ av lån och finnas med som en länk mellan kund och bank.

Hur fungerar tjänsten?

Mitt bolån kan erbjuda hjälp med både lånelöfte, nya lån och att omförhandla ditt bolån. Att erbjuda alla dessa tjänster gör att tjänsten känns komplett. Formuläret du fyller i är enkelt och överskådligt då endast det mest nödvändiga behövs för att MittBolån ska kunna göra en analys. De vill alltså veta värdet på nuvarande bostad, bostadstyp och eventuella bolån som redan finns. Detta för att formuläret på en gång räknar ut en ungefärlig boendekostnad med räntor, avdrag och månadsavgift så att du direkt får reda på en total boendekostnad. En förmedlare eller handläggare tar sedan kontakt med banken för din räkning.

Grundkrav

För att få ansöka om lån hos Mitt Bolån behöver du uppfylla vissa krav:

  • Du ska vara över 18 år
  • Ha ett svenskt personnummer
  • Årsinkomst om minst 120 000 kr

Övriga saker att känna till

  • Endast 85% av bostaden kan belånas
  • 2% av beloppet måste årligen betalas av om du lånar mer än 70 procent

Funderingar under processen

Hur tar man reda på marknadsvärdet på sin bostad? Ett tips är att titta på priser i området för bostäder i samma storlek. De flesta mäklarfirmor brukar ha sina försäljningar utlagda på sina hemsidor men erbjuder även kostnadsfri värdering.

Vad innebär lånelöfte? Det är den summa som banken gett ett muntligt löfte om att låna ut för din räkning, vilket kan vara nödvändigt vid kontakt med mäklare och budgivning.

Man behöver heller inte nödvändigtvis vara fast anställd eller vara fri från betalningsanmärkningar för att få lån då inte alla låneinstitut kräver det. Bankerna tar visserligen en kreditupplysning för den som söker lån men det behöver inte innebära att lån automatiskt avslås. Därför kan det alltid vara värt att skicka in en ansökan, som ofta besvaras senast dagen efter hos Mitt Bolån.