Leta Lån

Lånebelopp

5000 – 500000 kr

Betalningsanmärkning OK

Nej

Kreditupplysning UC

Ja

Inkomstkrav (år)

100 000 kr

Utbetalningstid

2-5 bankdagar

Löptid

1 - 15 år

Åldersgräns

18 år

Ränta

4.95 - 17.55 %

Uppläggningsavgift

0 kr

Avi-avgift

0 kr

Leta Lån

Letalån är en plattform som samlar olika bankers erbjudanden på lån och krav, där du sedan själv kan välja det alternativ som passar dig. Genom att fylla i deras låneansökan kommer du inom 5 minuter att få flera olika låneerbjudande från banker. Välj det med lägsta räntan och bästa villkoren.

Låna upp till 15 år

Då Letalån jämför ett flertal olika bankers erbjudande är variationerna väldigt breda och lånesummor kan variera från 5 000 till 500 000 kr. Amorteringen kan delas upp från 1 år upp till 15 år. Man får dock ta det med en nypa salt, då det är ytterst ovanligt att man kan låna 5 000 kr med en avbetalningsplan på 15 år. Det går att ansöka om det, men att en bank godkänner ansökandet är en annan fråga.

Fördelen med Letalån är att du kan nå cirka 20 banker med bara en ansökan och en kreditupplysning. Vid individuella ansökningar skulle det tagit betydligt mer tid och troligtvis mer pappersarbete. Dessutom är det gratis att ansöka via hemsidan.

Det är värt att påpeka att utbetalningstiden för lånet varierar beroende på vilken bank eller institut du väljer. Du kan behöva gå till kontoret för att skriva på ett skuldebrev för att sedan få pengarna till ditt konto dagen efter, eller att du får skuldebrevet hemskickat med post som du sedan behöver fylla i och posta för att sedan behandlas av banken som kan ta upp till fem arbetsdagar. Avvikelser kan även förekomma.

Grundvillkor för att beviljas lån

Letalån har två olika villkor beroende på om lånar upp 30 000 kr eller över.

Gemensamt för båda är att du:

  • Är minst 18 år
  • Folkbokförd och skriven i Sverige

För lån upp till 30 000 kr måste du även:

  • Inneha årsinkomst på minst 100 000 kr
  • Ha en inkomst från arbete eller pension
  • Arbetar extratimmar, har vikariat eller provanställd

För lån över 30 000 kr behöver du:

  • Ha en fast inkomst från arbete eller pension
  • Inneha årsinkomst på minst 110 000 kr
  • Vara skuldfri från Kronofogden i minst 6 månader