Lendify

Lånebelopp

5000 – 350000 kr

Betalningsanmärkning OK

Nej

Kreditupplysning UC

Ja

Inkomstkrav (år)

180 000 kr

Utbetalningstid

1-3 bankdagar

Löptid

1 - 10 år

Åldersgräns

18 år

Ränta

2.99 - 17.66 %

Uppläggningsavgift

0 kr

Avi-avgift

0 kr

Lendify

Lendify har ett helt unikt koncept för sin utlåning. Man har inte ”egna pengar” att låna ut, som t.ex. banker och kreditinstitut, utan man förmedlar lån mellan privata långivare och låntagare. Lendify fungerar alltså mer som en marknadsplats för att upprätta kontakt mellan låntagare och långivare, och de sköter all administration för lånen. Lendify är givetvis godkänt av Finansinspektionen.

Individuella bedömningar

En annan unik del hos Lendify är att man gör en helt individuell bedömning av alla ansökningar. Man kan därför erbjuda olika räntelägen, beroende på vilken kreditklass man placeras i. Det finns fem kreditklasser, A-E, där klass A erbjuder den lägsta räntan.

Smidig ansökningsprocess

För att ansöka om lån skapar man ett kostnadsfritt konto hos Lendify och loggar in. Man anger lånebelopp och tid, och får sedan lämna ett antal uppgifter om ekonomin. Man kan låna i spannet 5 000–350 000 kr på tider från 6 månader upp till 12 år. Lendify gör sedan en kreditgranskning och bedömning. Inom ett par timmar får man besked om vilken kreditklass man tillhör. Om man accepterar detta läggs lånebegäran ut så att långivarna ser den. Man kan när som helst logga in på sitt konto och följa processen med olika investerare. Normalt är det inte svårt att få finansiärer, men vid låneansökan kan man ange att man vill ha lånet utbetalt även om man inte fått finansiärer till hela beloppet. När det finns tillräckligt med långivare betalas lånet ut minus en förmedlingsavgift på 0-5 % av lånebeloppet. Detta är en engångsavgift.

Månadsvis återbetalning

Återbetalning av lånen sker månadsvis med ett fast belopp. Räntan är rörlig och kan ändras under lånets löptid. Då förändras också månadsbetalningen i motsvarande grad.

Grundvillkor för att beviljas lån

  • Låntagaren måste vara minst 18 år.
  • Låntagaren får inte ha betalningsanmärkning.
  • I samband med kreditavtal bör låntagaren erlägga en förmedlingsavgift.

Eftersom Lendify gör en kreditvärdering manuellt har man inte många formella krav på den som söker utom att man inte får ha kreditanmärkningar.