Kreditkontot

Lånebelopp

3000 – 20000 kr

Betalningsanmärkning OK

Nej

Kreditupplysning UC

Nej

Inkomstkrav (år)

120 000 kr

Utbetalningstid

1-2 bankdagar

Löptid

1 - 3 mån

Åldersgräns

18 år

Ränta

79.6 - 614.6 %

Uppläggningsavgift

0 kr

Avi-avgift

0 kr

Kreditkontot

Kreditkontot, som ingår i Grandvik AB, har ett unikt koncept för sina lån. Man kan låna upp till 20 000 kr där kunden själv kan välja amorteringstakt.

Den första fakturan har alltid noll i amorteringsbelopp. På följande fakturor står alltid hur mycket man skall betala för att betala in hela lånet, men kunden väljer själv hur mycket han eller hon vill betala in utöver räntan. Den lägsta amorteringen från faktura nummer två är dock minst 1 % av skulden, och minst 49 kr. Kunden väljer själv vilken dag i månaden som skulden skall betalas. Eftersom OCR-numret är det samma under hela lånets löptid är det lätt att lägga upp automatiska överföringar. Alla fakturor kommer via e-post.

Amortera i din takt

Eftersom man kan amortera i olika takt kan man för varje månad anpassa amorteringarna till sin ekonomi, och med hög amorteringstakt blir lånet ofta billigare är lån som är upplagda på fast tid.

Med ett så variabelt system beror kostnaderna givetvis på hur fort man amorterar, men som exempel på kostnader då ett lån betalas fullt ut efter 30 dagar så blir räntan:

  • Lån 3 000 kr ger minikontot 369 kr.
  • Lån 9 000 kr ger baskontot 748 kr.
  • Lån 15 000 kr ger baskontot 970 kr.

Eftersom Kreditkontot inte tar ut några avgifter så är hela kostnaden avdragsgill, och den “verkliga kostnaden” blir cirka 67 % av den ränta man betalt. Givetvis lämnar Kreditkontot automatiskt uppgifter till skatteverket, så skattereduktionen kommer utan att man behöver göra något.

Lånevillkor hos Kreditkontot

Som villkor för att få låna gäller att:

  • Sökande har en taxerad inkomst över 120 000 kr per år.
  • Inga betalningsanmärkningar.
  • Inga andra oavslutade lån hos Kreditkontot.

Snabbt svarsbesked

Ansökan om lån sker enkelt via Internet. Man legitimerar sig med bankID eller motsvarande. Under ansökningsprocessen besvarar man ett dussin frågor om persondata och ekonomisk situation. Kreditkontot gör en kontroll via Business Check och en bedömning av om det är rimligt att klara av ett lån. Besked om godkänt lån kommer normalt omgående när man är online.