Ikano Bank

Lånebelopp

10000 – 350000 kr

Betalningsanmärkning OK

Nej

Kreditupplysning UC

Ja

Inkomstkrav (år)

125 000 kr

Utbetalningstid

3 bankdagar

Löptid

3 - 12 år

Åldersgräns

18 år

Ränta

3.5 - 11.95 %

Uppläggningsavgift

0 kr

Avi-avgift

0 kr

Ikano Bank

Ikano Bank tillhör företagsgruppen Ikano som ägs utav familjen Kamprad. Kamprad är grundaren av Ikea, som så många vet, men även ett flertal bolag inom finansvärlden, fastighetsförvaltning, försäkring och detaljhandeln. Ikano Bank har varit verksam sedan 1988 och är en utav de mest respekterade företagen på marknaden idag. Ikano Bank står under Finansinspektionens tillsyn och omfattas av den statliga insättningsgarantin enligt Riksgäldens alla riktlinjer.

Grundvillkor

För att bli beviljad lån hos Ikano måste man vara

  • 18 år fyllda
  • Ha fast inkomst om minst 125 000 kr/år
  • Vara svensk medborgare
  • Inga betalningsanmärkningar

Lånen

Ikano Bank erbjuder såväl smålån som större privatlån, på summor mellan 10 000 – 350 000 kronor och en återbetalningstid på 3 – 12 år. Lånar man mindre än 50 000 kronor har man max 6 år på sig att betala tillbaka hela beloppet.

Räntan är både rörlig och individuell och varierar från 3,50 – 11,95 %. På privatlån ligger räntan i genomsnitt på cirka 7,60 % vilket får räknas som sådär. Det finns även möjlighet att ansöka om Ikanos förmånliga kreditkort med 0 % ränta och ingen årsavgift de första 6-12 månaderna, vilket faktiskt är en mycket bra affär.

Fördelar och nackdelar

Fördelarna med att låna hos Ikano Bank är många. Företaget är välrenommerat och högst respekterat i finansvärlden. De har en lättnavigerad och proffsig hemsida, flera olika lånemöjligheter, enkel digital ansökan samt omfattas av den statliga insättningsgarantin. Med försäkringen Ikano Låneskydd kan man dessutom uppleva ökad trygghet genom att erbjuda betalningsfria eller nedsatta månader om man blir sjukskriven eller arbetslös.

Nackdelar är att räntan inte riktigt står sig jämfört med andra lånebolag då den är relativt hög. Sparkontot har inte heller tillräckligt fördelaktig ränta med sina cirka 1,2 % som visserligen är bättre än många andra storbanker men samtidigt lämnar en del att önska.

Enligt Svenskt Kvalitetsindex som årligen gör undersökningar om vilken bank svenskarna är mest nöjda med, har Ikano Bank vunnit tre år i rad. Trots detta hittar man åtskilliga recensioner och inlägg på Internet där kunder klagar över bland annat räntan och bristande service. Ikano jobbar dock ständigt med kvalitetsutveckling och vi förväntar oss därför att detta betyg successivt höjs.