ICA Banken

Lånebelopp

20000 – 350000 kr

Betalningsanmärkning OK

Nej

Kreditupplysning UC

Ja

Inkomstkrav (år)

Fast inkomst

Utbetalningstid

5 bankdagar

Löptid

3 - 12 år

Åldersgräns

18 år

Ränta

3.7 - 10.95 %

Uppläggningsavgift

0 kr

Avi-avgift

0 kr

ICA Banken

Hos ICA Banken kan man ansöka om ett allmänt lån på 20 000 kronor upp till 350 000 kronor med en lånetid på 3 till 12 år för att till exempel köpa en bil eller, en båt eller renovera hemmet. ICA banken har inga krav på att man vid ett bilköp lägger någon egen kontantinsats. Räntan, som är rörlig, ligger mellan 3,76 % och 11,52 % i dagsläget. Vid ansökan får man besked om vilken ränta som gäller i det enskilda fallet.

Ansök på nätet

Ansökan sker enkelt via internet. Om ansökan blir godkänd direkt får man omgående upp ett erbjudande med besked om vilken ränta ICA Banken erbjuder. Man väljer då om man vill slutföra ansökan, och om man gör det kommer ett skuldebrev på posten som man returnerar efter underskrift. När skuldebrevet kommit tillbaka till ICA Banken betalas pengarna ut inom ett par dagar.

När man tar lånet kan man även ta en försäkring som i princip står för månadsinbetalningarna om låntagaren blir sjuk, arbetslös eller avlider.

Lånevillkor för dessa “allmänna lån” är i korthet:

  • Minst 18 år
  • Fast inkomst från arbete eller pension
  • Inga registrerade betalningsanmärkningar

Lånelöfte

Hos ICA Banken kan man även ansöka om lånelöfte och bolån. Generellt gäller att för belopp över 6 miljoner kronor måste man kontakta banken direkt, annars gör man en ansökan om lånelöfte via Internet. Lånelöftet får man via e-post, och det gäller i tre månader.

Generella regler för lånelöfte eller bolån är:

  • Högsta lån är 85 % av bostadens marknadsvärde. Resterande 15 % står låntagaren själv för.
  • Bostaden man vill låna till skall vara bostadsrätt, villa eller fritidshus. Om det är en bostadsrätt skall föreningen omfatta minst 10 lägenheter.
  • Köpet skall förmedlas av mäklare.
  • Den del av lånet som överstiger 70 % av bostadens värde skall amorteras på högst 15 år.

Räntan på bostadslån med rörlig ränta är just nu 1,60 % i effektiv ränta och stiger med ökande bindningstid. Så till exempel är räntan 3,48 5 vid 10 års bindningstid.