Frogtail

Lånebelopp

1000 – 40000 kr

Betalningsanmärkning OK

Ja

Kreditupplysning UC

Ja

Inkomstkrav (år)

Taxerad inkomst

Utbetalningstid

1 bankdag

Löptid

90 dgr - 2 år

Åldersgräns

18 år

Ränta

22.7 - 5640.8 %

Uppläggningsavgift

350 kr

Avi-avgift

15 kr

Frogtail

Frogtail är en lånetjänst som skiljer sig från de flesta andra genom att ha en kundanpassad ränta. Frogtail erbjuder lån på 1 000 kronor – 40 000 kronor med lånetid från 1 månad upp till 2 år. Räntan bestäms utifrån den sökandes ekonomi och lånebeloppet, och den effektiva årsräntan kan till exempel ligga i intervallet 9,9 % till 39 % på ett lån på 24 månader. Den effektiva årsräntan är ett begrepp som innefattar inte bara räntan, utan även kostnader för uppläggning av lån samt faktureringsavgifter. Räntan bestäms utifrån flera parametrar som belopp, lånetid och ekonomiskt utrymme.

Kundanpassad ränta

Systemet med kundanpassad ränta i stället för de vanliga tariff-räntorna gör att ränta på varje lån blir anpassat för varje kund och hans eller hennes förutsättningar. Det innebär att ju bättre ekonomi den sökande har, desto lägre ränta.

Som ett exempel har ett lån på 20 000 kronor på 24 månader med en effektiv ränta på 37 % en årsränta (det vill säga räntekostnader utan andra avgifter) på 26 %. I exemplet är den totala återbetalningen 26 576 kronor, varan 5 200 kronor utgör ränta, som är avdragsgillt i deklarationen. För de flesta innebär det en skattelättnad på ca 1 700 kronor.

Ansök online

Ansökan sker online eller via mobil. Efter en enkel procedur för identifiering ger man några enkla uppgifter om sig själv och det lån man önskar, och får från Frogtail ett låneförslag med summor, lånetid och ränta. Förslaget kan givetvis förkastas eller accepteras. Vid godkänt lån sker utbetalning senast dagen därpå till ett konto som kan hantera Autogiro. Återbetalning sker från samma konto via Autogiro. Det är helt kostnadsfritt att ansöka, om man inte accepterar lånet får man inga som helst kostnader.

Grundvillkor för lån är:

  • Den sökande är över 18 år.
  • Den sökande skall vara folkbokförd i Sverige.
  • Den sökande ska ha en taxerad inkomst.
  • Den sökande för inte ha ett skuldsaldo hos kronofogden. Gamla betalningsanmärkningar är dock inget automatiskt hinder för lån.