Lånebelopp

10000 – 500000 kr

Betalningsanmärkning OK

Ja

Kreditupplysning UC

Ja

Inkomstkrav (år)

100 000 kr

Utbetalningstid

1-3 bankdagar

Löptid

2 - 12 år

Åldersgräns

18 år

Ränta

3.5 - 29 %

Uppläggningsavgift

0 - 495 kr

Avi-avgift

10 - 30 kr

Direkto

Direkto har funnits på marknaden sedan 2012. Med dem har du möjligheten att låna upp till 500 000 kronor och de ger dig förslag på flera olika privatlån från olika banker. Det är snabbt, säkert och sparar tid för dig! Det är helt kostnadsfritt och inga extra avgifter läggs till.

Hur fungerar det?

På Direkto är det inga komplicerade saker som krävs för att få en jämförelse mellan banker. Allt som du behöver göra att skriva in dina uppgifter i ett formulär. Sedan är jobbet upp till Direkto! De hittar de bästa lånet för just dig, genom att jämföra olika banker och deras erbjudanden med varandra. När det bästa alternativet är hittat så kommer Direkto att kontakta dig. För det mesta får du svar på din ansökan redan efter innan 24 timmar! Blir din ansökan godkänd och du väljer vilken bank du vill ta hos, har du oftast pengarna på ditt konto inom 1-2 bankdagar.

När det gäller kreditupplysning så har Direkto ett samarbete med UC, Upplysningscentralen, och trots att du får flera bankers olika låneförslag registreras endast en kreditupplysning hos UC.

Grundläggande krav

När det gäller att få sina lån beviljade genom Direkto så finns det några krav du bör uppfylla.

  • Du måste vara över 18 år gammal.
  • Din årliga inkomst måste ligga på över 100 000 kronor.
  • Du måste ha en anställning. Denna behöver dock inte vara fast utan det kan vara en prov-, tim- och extraanställning, eller inkomst från pension.
  • Du måste ha betalat ditt lån innan du fyller 79 år gammal.
  • Du måste ha varit fri från skulder hos Kronofogden under de senaste sex månaderna.
  • Du får inte ha fått någon slags betalningsanmärkning någon gång under de senaste sex månaderna.

Max lån och återbetalningstid

Lånen via Direkto är på mellan 20 000 och 500 000 kronor. När det gäller återbetalningstiden så ligger den på allt ifrån 1 till 15 år. Däremot har de flesta banker bara 12 månader som återbetalningstid.

Räntor

Räntorna på Direkto ligger på 3,5 till 29,0 procent. När du använder dig utav Direkto så är det konkurrens mellan bankerna för att erbjuda dig den bästa räntan. Detta gör naturligtvis att din ränta blir lägre än vad den skulle bli om du gjorde jobbet själv. Däremot så räknas räntan ut beroende på din egna ekonomiska situation.