Cash Buddy

Lånebelopp

3000 – 25000 kr

Betalningsanmärkning OK

Ja

Kreditupplysning UC

Ja

Inkomstkrav (år)

Taxerad inkomst

Utbetalningstid

1-2 bankdagar

Löptid

1 - 5 år

Åldersgräns

20 år

Ränta

29.17 - 33.4 %

Uppläggningsavgift

0 kr

Avi-avgift

0 kr

Cash Buddy

Hos Cash Buddy kan du ansöka om lån från 3 000 kronor upp till 25 000 kronor med återbetalning på mellan ett och fem år. På företagets startsida väljer man belopp och tid med dragreglage, och ser direkt den effektiva räntan och vilket belopp man skall betala varje månad. Det är lätt att söka sig fram till ett belopp och en återbetalningstid som ger ett månadsbelopp som man kan acceptera. Som ett exempel kan man lätt se att ett lån på 15 000 kronor på ett år ger en effektiv ränta på 33,4 % och en månadsamortering på 1 456 kr. Detta gör att den totala kostnaden för lånet blir 2 472 kr.

Ansök online

Ansökan om att låna pengar sker direkt online, och när man fyllt i alla uppgifter legitimerar man sig med BankID eller e-legitimation. Det behövs alltså inga papper som skickas fram och tillbaka. Man får direkt på skärmen besked om lånet beviljas, eller om det blir avslag eller om ansökan måste behandlas manuellt. Om lånet beviljas sker utbetalningen redan nästa bankdag. Återbetalning sker med autogiro den 27:e varje månad, inga fakturor att hålla reda på.

Möjlighet att utöka lån

Genom förfarandet med digital legitimering behövs heller inga telefonsamtal till myndigheter eller andra. Det är också möjligt att utöka ett lån. Om man till exempel har ett lån på 5 000 kronor och vill utöka med 2 000 kronor så söker man ett lån på 7 000 kronor, 5 000 + 2 000 = 7 000. Genom systemet med digital legitimering ser Cash Buddy direkt att det är en utökning.

Grundvillkor för att bevilja lån är i huvudsak:

  • Den som söker är minst 20 år eller fyller 20 under året.
  • Den sökande har inga aktuella skulder hos kronofogden. Gamla betalningsanmärkningar eller gamla utmätningsbeslut är normalt inget hinder för att få ett lån beviljat.
  • Den sökande har inkomst av tjänst, näringsverksamhet, a-kassa eller pension. Med näringsverksamhet menas till exempel att man har en egen firma eller är delägare i ett bolag.
  • Den sökande har svenskt personnummer och en adress i Sverige.
  • Den sökande får inte ha skuldsanering, vara försatt i konkurs eller vara under förmyndare eller förvaltare.