Bank Norwegian

Lånebelopp

5000 – 400000 kr

Betalningsanmärkning OK

Nej

Kreditupplysning UC

Ja

Inkomstkrav (år)

Individuell bedömning

Utbetalningstid

3-5 bankdagar

Löptid

1 - 15 år

Åldersgräns

23 år

Ränta

4.99 - 22.49 %

Uppläggningsavgift

99 - 399 kr

Avi-avgift

19 kr

Bank Norwegian

Bank Norwegian är en väldigt populär långivare som erbjuder såväl privatlån som sparkonto och kreditkort. Banken har sitt huvudkontor i Norge.

Lånen

Bank Norwegian erbjuder privatlån, blancolån eller möjligheten att samla andra lån och krediter på summor mellan 5 000 – 500 000 kronor. Räntan sätts individuellt och sträcker sig mellan 4,99 – 22,49 %. Man gör en sedvanlig kreditprövning och lånen kräver ingen säkerhet. Sparkontot är kostnadsfritt att starta och har en inlåningsränta på 0,70 %. Ha bara i åtanke att det är norsk insättningsgaranti som gäller här.

Grundvillkor

För att bli beviljad lån måste den sökande:

  • Vara minst 18 år fyllda
  • Inte ha några betalningsanmärkningar
  • Ha varit folkbokförd i Sverige de senaste 36 månaderna

Fördelar och nackdelar

Bank Norwegian är en förtroendeingivande och respekterad bank som många använder sig utav. De beviljar lån i mycket hög utsträckning och erbjuder summor inom ett stort spektrum vilket innebär att de passar för så väl små utgifter som större projekt. De har dessutom relativt bra kostnader för sina lån.
Vid beviljande av kreditkort är Bank Norwegian mycket tillmötesgående och skickar till och med kortet till utlandet! Det finns även en så kallad regionspärr på kortet.

Många som använt sig av Bank Norwegian klagar dock på deras kundservice. Det kan vara svårt att få tag på någon i kundtjänst, det händer att man slarvar med fakturor, inte är sina kunder behjälplig och överlag ger ett dåligt bemötande. Hemsidan är också rätt svårnavigerad och kunde göras mycket mer enkel, logisk och användarvänlig. Om kreditkontot kapats uppger vissa låntagare att det inte är möjligt att spärra dragning av reserverade belopp. Reseförsäkringen lämnar mycket att önska, det är svårt att bli beviljad utökning av befintligt lån och enligt vissa kunders erfarenhet är de ej ordentliga med fakturor, samt är inte tillmötesgående med skapande av slutfaktura på grund av att de vill sälja mer.

Utöver allt detta får man ändå säga att Bank Norwegian är en utav de absolut bästa långivarna som väldigt många använder sig utav med goda resultat.